Voorwoorden

Utrechtse Bedrijvendag 2023

HOOFDSPONSOREN

Ot Bouman
h.t. Voorzitter
Bedrijvendagcommissie 2023

“Colour your Future”

Het vormen van je carrière is eigenlijk niet anders dan het maken van een kunstwerk. Voordat een kunstenaar creëert, is er een fase van oriënteren, schetsen, ontwerpen, vallen en opstaan. Jij als rechtenstudent oriënteert je nu voor de creatie van jouw eigen kunstwerk: je carrière. Net als een kunstenaar heb jij een eigen stijl en interesse. Tijdens de Utrechtse Bedrijvendag en Individuele Gesprekkendag willen we je laten zien welke kansen en mogelijkheden er voor jou in het verschiet liggen. We willen je uitdagen op zoek te gaan naar jouw passie. De Utrechtse Bedrijvendag en de Individuele Gesprekkendag 2023 bieden hiervoor de uitgelezen kans!

Op vrijdag 3 maart 2023 vindt de Utrechtse Bedrijvendag plaats. Dit is een dag van zelfontplooiing en het zetten van belangrijke stappen richting jouw kunstwerk. De dag wordt geopend door twee sprekers die zullen vertellen over hoe het recht hun leven gevormd en geïnspireerd heeft. Vervolgens mag je ontdekken wat de deelnemende kantoren en instellingen jou te bieden hebben. Door interactieve workshops krijg je een kijkje in de wereld waar jij later misschien wel deel van gaat uitmaken! Aan het einde van de dag vindt de banenmarkt plaats, waar je op een laagdrempelige manier het gesprek aan kan gaan met de kantoren en instellingen die jouw interesse hebben gewekt.

Wanneer jij je hebt georiënteerd op de Utrechtse Bedrijvendag, is het tijd voor het schetsen en ontwerpen om uiteindelijk te komen tot jouw creatie. Op vrijdag 24 maart vindt de Individuele Gesprekkendag plaats, waarbij je de laatste hand aan je kunstwerk kan gaan leggen.

Op deze dag heb je de mogelijkheid om één-op-één in gesprek te gaan met een kantoor of instelling van jouw voorkeur. In dit gesprek kan je vragen stellen, persoonlijk kennismaken en ontdekken wat de kantoren en instellingen jou te bieden hebben. Dit is natuurlijk ook het uitgelezen moment om te laten zien wat jij in huis hebt!

Tot slot maak ik van deze ruimte gebruik om de sponsoren, het 55ste Bestuur der JSVU en mijn commissiegenoten hartelijk te bedanken. Dankzij jullie onvoorwaardelijke inzet, steun en betrokkenheid is het dit jaar wederom gelukt om twee waardevolle evenementen neer te zetten die rechtenstudenten de kans geven om kennis te maken met potentiële werkgevers en te ontdekken waar hun passie ligt.

De Bedrijvendagcommissie hoopt samen met jou kleur te geven aan jouw toekomst! Zien we je daar?

Met vriendelijke groet,

Namens de Utrechtse Bedrijvendagcommissie der JSVU,

Ot Bouman – h.t. Voorzitter Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2023

Beste deelnemer van de Utrechtse Bedrijvendag 2023,

Wanneer jij je in een omgeving vol met kunstwerken waant, zal er altijd één werk zijn dat er voor jou het meest uitspringt. Misschien komt dit door de interessante compositie. Of wellicht trekken de mooie kleuren jouw aandacht. Wat jij mooi vindt, is een persoonlijke kwestie. Deze inzichten met betrekking tot kunst zijn tevens toepasbaar op jouw loopbaan. Als juridische student kun je ontzettend veel kanten opgaan, op weg naar die succesvolle carrière. Het pad dat jij zal gaan bewandelen, is hoe dan ook uniek. Ik daag je uit om op zoek te gaan naar hetgeen jou inspireert en motiveert om jouw doelen te bereiken.

Tijdens de Utrechtse Bedrijvendag 2023 wordt jou een helpende hand geboden om te vinden wat jou aantrekt. Met het thema ‘Colour your future’ biedt de Utrechtse Bedrijvendag 2023 jou de mogelijkheid om inspiratie op te doen voor de weg die jij na jouw studie wil inslaan. Met meer dan 45 advocatenkantoren, bedrijven en instellingen kan jij erachter komen waar jouw interesses binnen het recht liggen. Ontdek wat kantoren jou kunnen bieden en neem een kijkje in hun dagelijkse werkzaamheden via workshops die zij organiseren en de aansluitende banenmarkt.

Hopeli

Heeft een kantoor jouw interesse gewekt tijdens de Utrechtse Bedrijvendag? Op vrijdag 24 maart 2023 vindt de Individuele Gesprekkendag plaats. De Individuele Gesprekkendag met één-op-één gesprekken, is een laagdrempelige manier om in contact te komen met het kantoor van jouw dromen. Dit is de uitgelezen kans om aan kantoren te laten zien wat jij voor hen kan betekenen en om te ontdekken wat zij voor jou in petto hebben!

Ten slotte wil ik de Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2023 ontzettend bedanken voor hun tomeloze inzet om deze editie weer tot een groot succes te maken. Een eerste fysieke editie in drie jaar tijd en een nieuwe locatie hebben uitdagingen met zich meegebracht en deze hebben zij met beide handen aangegrepen. Hun creativiteit en oog voor detail hebben bijgedragen aan een prachtig resultaat.

Rest mij enkel nog iedereen een inspirerende dag te wensen tijdens de Utrechtse Bedrijvendag op vrijdag 3 maart 2023.

Met vriendelijke groet,

Namens het 55ste Bestuur der JSVU,

Anouk Hak – h.t. Praeses der JSVU

Anouk Hak
h.t. Praeses der JSVU

Ivo Giesen
Hoofd Departement Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht

Welkom op de Utrechtse Bedrijvendag: ‘Colour your Future’

Het is een grote eer om ook nu weer deze Utrechtse Bedrijvendag-bundel te mogen openen door middel van een kort voorwoord. Veel dank dat ik daartoe weer de gelegenheid heb gekregen.

Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een prachtig thema voor de Utrechtse Bedrijvendag te bedenken, want “Colour your future” is natuurlijk hélémaal 2023. Het is trouwens ook een prachtthema voor het leven tijdens en na je studie. Want het ‘kleuren van je eigen toekomst’ raakt de kern van wat ik elke (rechten)student probeer bij te brengen, bij elke gelegenheid die zich aandient, namelijk dat de mogelijkheden die je nu en straks hebt, schier oneindig zijn.

Dat betekent meteen ook dat jij jouw eigen lot dus grotendeels zelf in eigen handen hebt: jij kiest, jij kan zelf een stempel drukken op jouw toekomst, jij kleurt zelf die toekomst. Realiseer je dat, wees je bewust van de vele mogelijkheden die er zijn (en kijk dus vooral ook goed om je heen op de Bedrijvendag!), en grijp de kansen die zich aandienen (ik zou zeggen: kies breed, kies wild, kies verrassend!): laat je zien, laat zien wat jij kan, laat zien wie jij bent, en waar jij voor staat. Laat de wereld zien welke kleuren de jouwe zijn, nu en in de toekomst.

NB: de Universiteit Utrecht heeft dit jaar zelf ook een stand op de banenmarkt, ga daar ook eens kijken; wellicht ligt daar wel jouw toekomst, als docent of onderzoeker, en verwelkom ik je straks als nieuwe collega…

Ivo Giesen – Hoofd departement Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Comité van Aanbeveling der JSVU

Prof. dr. J.P. Balkenende
Voormalig Minister-President. Hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Partner bij EY (2011-2016). External Senior Advisor to EY. Lid van de RvC van ING. Lid van the World Leadership Alliance – Club de Madrid, een organisatie van oud-regeringsleiders.

Prof. Mr. Drs. M. de Cock Buning
Vice President Public Policy EMEA bij Netflix. Voorzitter Commissie Auteursrecht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hoogleraar Auteurs-, Communicatie- en Mediarecht aan het Molengraaff Instituut, Universiteit Utrecht. Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag. Ondervoorzitter van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Bestuurslid van het Rathenau Instituut.

Prof. mr. A.A. Franken
Hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Utrecht. Partner bij FZvK Advocaten. Bestuurslid van de Nederlandse Juristen Vereniging.

Prof. mr. A.M. Hol
Voormalig hoofd van de Utrecht School of Law en vice-decaan van de Rechtenfaculteit. Hoogleraar Encyclopedie van het Recht en Rechtsfilosofie, Universiteit Utrecht Rechter/raadsheer-plaatsvervanger in de rechtbank Noord-Holland. Raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam en Den Bosch.

Prof. Mr. E.H. Hondius
Hoogleraar Europees Privaatrecht aan het Molengraaff Instituut. Hoogleraar Burgerlijk recht aan het Molengraaff Instituut. Vice-voorzitter Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit. Lid Programmatic Steering Board Hague Institute for the Internationalisation of Law. Hoofdredacteur European review of Private Law.

S. Hottenhuis
CEO and Chair to the Board of Management KPMG N.V.

Prof. Dr. Mr. G.G.J. Knoops
Advocaat bij Knoops’ advocaten. Visiting professor Internationaal Strafrecht aan Shandong University, China. Lead Counsel voor het internationaal Strafhof Den Haag. Vice President van het European Innocence Network.

Prof. Dr. H.R.B.M. Kummeling
Rector Magnificus Universiteit Utrecht.

Drs. E.H.T.M. Nijpels
Voorzitter Klimaatberaad. Voorzitter Borgingscommissie. Energieakkoord en Kroonlid SER. Commissaris Arriva Nederland. Voorzitter Raad van Toezicht AVRO TROS.

dr. mr. N.C. Streep
Adviseur bij NautaDutilh N.V. Woordvoerder van het bestuur van de Koninklijke Notariele Beroepsorganisatie. Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Arnhem. Directeur van de Law Firm School.

Mr. M.J. Oudeman
Lid board of directors bij UPM. Lid board of directors van NLMK. Commissaris bij Aalberts Industries N.V.

Mr. H.A.G. Splinter – van Kan
Voormalig raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. Voormalig plaatsvervangend-rechter in het Benelux Gerechtshof.

Em. Prof. Mr. B. Wientjes
President Raad van Commissarissen KPMG. Voorzitter van de Taskforce Bouwagenda. Wisselleerstoelhouder Ondernemen en Leiderschap aan de Universiteit Utrecht.

Dr. H.H.F. Wijffels
Hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht. Co-Voorzitter van World Connectors.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up