Voorwoorden

Utrechtse Bedrijvendag 2022

HOOFDSPONSOREN

Daan Griep
h.t. Voorzitter
Bedrijvendagcommissie 2022

‘Leave your mark’

Sommigen zullen net een half jaar bezig zijn met de studie Rechtsgeleerdheid en het merendeel waarschijnlijk al wat langer. Dit betekent dan ook dat het moment daar is: het is tijd om aan jouw toekomst te werken en een volgende stap te zetten op de weg naar jouw succesvolle carrière. Het is dan ook bij uitstek een moment om jouw stempel te gaan drukken en deze achter te laten. Daarom wil ik je bij deze ook uitnodigen voor de Utrechtse Bedrijvendag en Individuele Gesprekkendag 2022.

It’s time to: ‘Leave your mark’.

Dit is het moment om jouw stempel te gaan drukken en dat is ook de boodschap die wij als Utrechtse Bedrijvendagcommissie aan jou willen meegeven op vrijdag 4 maart tijdens de Utrechtse Bedrijvendag. Deze dag is er voor jou, als juridische student, om te kijken op welke manier jij jezelf wilt ontplooien en hoe je jouw eerste stappen kunt gaan zetten naar een succesvolle carrière. Deze dag zal geopend worden door twee sprekers die zullen vertellen op welke wijze zijn hun stempel gedrukt hebben op hun carrière. Daarna is de beurt aan jou en kun je ontdekken wat de aanwezige kantoren en instellingen jou kunnen bieden. Je kunt deze kantoren en instellingen beter leren kennen door middel van de workshops die zij verzorgen. Aan het eind van de dag kun je op de banenmarkt op een laagdrempelige manier contact leggen met de aanwezige werknemers van de kantoren en instellingen en kun je al jouw vragen aan hen stellen.

Na de Utrechtse Bedrijvendag is er voor jou de mogelijkheid om op vrijdag 25 maart verder in contact te komen met een kantoor of instelling op de Individuele Gesprekkendag. Op deze dag kun jij in gesprek gaan met de kantoren en instellingen die jouw interesse hebben gewekt op de Utrechtse Bedrijvendag. Tijdens één-op-één gesprekken kun je al jouw vragen stellen, persoonlijk kennis maken met de kantoren en ontdekken wat ze jou te bieden hebben. Dit is dan ook het moment dat jij ervoor kunt zorgen dat je een onvergetelijke indruk achterlaat!

Tot slot maak ik van deze gegunde ruimte graag gebruik om, met bijzonder grote genoegdoening, een woord van dank te richten aan alle sponsoren, het 54ste Bestuur der JSVU en mijn commissiegenoten. Dankzij jullie onvoorwaardelijke inzet, steun en betrokkenheid is het mogelijk om deze twee evenementen te organiseren. Hierdoor bieden jullie rechtenstudenten de kans ze te laten ontdekken waar hun interesses liggen en ze kennis te laten maken met potentiële werkgevers.

Wij kijken er erg naar uit om jullie te mogen verwelkomen op de Utrechtse Bedrijvendag op vrijdag 4 maart en de Individuele Gesprekkendag op vrijdag 25 maart.

Met vriendelijke groet,

Namens de Utrechtse Bedrijvendagcommissie der JSVU,

Daan Griep – h.t. Voorzitter Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2022

Beste deelnemer van de Utrechtse Bedrijvendag 2022,

Iedere periode in het leven brengt nieuwe keuzes met zich mee. Waar de keuzes van het verleden vaak simpel bleken, kunnen keuzes voor de toekomst lastig en onzeker ogen. Waar leg jij je focus op? Waar sta je achter en waar wil je in investeren? Vandaag is de perfecte dag om de uitdagingen waar je in de toekomst voor komt te staan, een stukje makkelijker te maken. Door je deelname aan deze inspirerende dag, weet jij wellicht op welke manier jij je stempel wilt drukken op hetgeen de toekomst voor je in petto heeft.

Je stempel drukken kan natuurlijk op vele manieren. Sterker nog, je bent er je hele leven al mee bezig. Door de keuzes die je hebt gemaakt op basis van interesses, passie en motivatie ben je beland op de plek waar je nu staat. Wellicht sta je midden in het keuzeproces óf misschien sta je juist klaar voor het volgende hoofdstuk. Hoe dan ook kun jij je tijdens de Utrechtse Bedrijvendag oriënteren op wat op dit moment het beste bij je past. Je krijgt de kans om in contact te komen met meer dan 45 bedrijven en instellingen. Hét moment om jezelf te presenteren en een onuitwisbare indruk achter te laten voor een misschien wel toekomstige stage of baan. Zet je beste beentje voor, maar wees vooral jezelf en luister naar je gevoel. Het thema van deze dag staat hiertoe terecht centraal: Leave your mark!

Hopelijk heb je na vandaag een goed beeld gekregen van de verschillende bedrijven en instellingen. Zijn er specifieke werkgevers die jouw aandacht hebben getrokken, vergeet je dan niet in te schijven voor de Individuele Gesprekkendag van vrijdag 25 maart 2022. Op deze dag kun je één-op-één in contact komen met verschillende bedrijven en instellingen en krijg je de mogelijkheid om nader kennis te maken en meer te weten te komen over potentiële stage- en werkplekken.

Ten slotte wil ik de Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2021-2022 ontzettend bedanken voor de grote inspanning die zij hebben geleverd om deze dag tot stand te laten komen. In de huidige tijd betuigt het van een onwijze mate van creativiteit en energie. Na het harde werken van de afgelopen maanden is er een resultaat om trots op te zijn: de Utrechtse Bedrijvendag gaat van start!

Met vriendelijke groet,

Namens het 54ste Bestuur der JSVU,

Marre Knipscheer – h.t. Praeses der JSVU

Marre Knipscheer
h.t. Praeses der JSVU

Ivo Giesen
Hoofd Departement Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht

Welkom op de Utrechtse Bedrijvendag, vergeet niet ‘to leave your mark…’

Het is een grote eer om deze Bedrijvendag-bundel te mogen openen door middel van een voorwoord. Veel dank dat ik de gelegenheid daartoe heb gekregen.

Dit voorwoord is zeker weten het meest eenvoudige onderdeel van het organiseren van de Utrechtse Bedrijvendag, want zo’n bedrijvendag is een mega-operatie. Dat geldt zeker als deze plaats vindt in het gezelschap van een pandemisch rondzingend virus dat permanente onzekerheid brengt over het al dan niet en zo ja, hoe dan, kunnen doorgaan van grote evenementen zoals dit. Gaat straks (ik schrijf dit stukje middenin de vierde golf van november 2021…) de toegang tot de dag gereguleerd worden via QR-codes? En werken we dan met 2G of 3G? Mogen we dan zitten of enkel rondlopen? Vragen zoals deze hangen boven de markt en maken de organisatie, meer nog dan gewoonlijk, een echte ‘tour de force’. Mijn complimenten gaan dan ook uit naar al die studenten die aan het succes van deze Utrechtse Bedrijvendag een bijdrage hebben geleverd; zij hebben hun ‘mark’ zeker weten achter gelaten, om maar aan te haken bij het thema van dit jaar.

“Leave your mark” is een prachtig en eigentijds thema voor een Bedrijvendag, en voor het leven trouwens ook. Het raakt de kern van wat ik elke (rechten)student wil bijbrengen, namelijk dat je mogelijkheden straks schier oneindig zijn en dat je je eigen lot dus grotendeels in eigen handen hebt. Jij kan zelf een stempel drukken op jouw toekomst. Realiseer je dat, wees je bewust van de mogelijkheden die er zijn, en grijp de kansen die zich aandienen. Laat je zien, laat zien wat je kan, en wie je bent, en waar jij voor staat. Dan zien anderen jou ook staan.

Ivo Giesen – Hoofd departement Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Comité van Aanbeveling der JSVU

Prof. dr. J.P. Balkenende
Voormalig Minister-President. Hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Partner bij EY (2011-2016). External Senior Advisor to EY. Lid van de RvC van ING. Lid van the World Leadership Alliance – Club de Madrid, een organisatie van oud-regeringsleiders.

Prof. Mr. Drs. M. de Cock Buning
Vice President Public Policy EMEA bij Netflix. Voorzitter Commissie Auteursrecht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hoogleraar Auteurs-, Communicatie- en Mediarecht aan het Molengraaff Instituut, Universiteit Utrecht. Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag. Ondervoorzitter van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Bestuurslid van het Rathenau Instituut.

Prof. mr. A.A. Franken
Hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Utrecht. Partner bij FZvK Advocaten. Bestuurslid van de Nederlandse Juristen Vereniging.

Prof. mr. A.M. Hol
Voormalig hoofd van de Utrecht School of Law en vice-decaan van de Rechtenfaculteit. Hoogleraar Encyclopedie van het Recht en Rechtsfilosofie, Universiteit Utrecht Rechter/raadsheer-plaatsvervanger in de rechtbank Noord-Holland. Raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam en Den Bosch.

Prof. Mr. E.H. Hondius
Hoogleraar Europees Privaatrecht aan het Molengraaff Instituut. Hoogleraar Burgerlijk recht aan het Molengraaff Instituut. Vice-voorzitter Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit. Lid Programmatic Steering Board Hague Institute for the Internationalisation of Law. Hoofdredacteur European review of Private Law.

S. Hottenhuis
CEO and Chair to the Board of Management KPMG N.V.

Prof. Dr. Mr. G.G.J. Knoops
Advocaat bij Knoops’ advocaten. Visiting professor Internationaal Strafrecht aan Shandong University, China. Lead Counsel voor het internationaal Strafhof Den Haag. Vice President van het European Innocence Network.

Prof. Dr. H.R.B.M. Kummeling
Rector Magnificus Universiteit Utrecht.

Drs. E.H.T.M. Nijpels
Voorzitter Klimaatberaad. Voorzitter Borgingscommissie. Energieakkoord en Kroonlid SER. Commissaris Arriva Nederland. Voorzitter Raad van Toezicht AVRO TROS.

dr. mr. N.C. Streep
Adviseur bij NautaDutilh N.V. Woordvoerder van het bestuur van de Koninklijke Notariele Beroepsorganisatie. Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Arnhem. Directeur van de Law Firm School.

Mr. M.J. Oudeman
Lid board of directors bij UPM. Lid board of directors van NLMK. Commissaris bij Aalberts Industries N.V.

Mr. H.A.G. Splinter – van Kan
Voormalig raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. Voormalig plaatsvervangend-rechter in het Benelux Gerechtshof.

Em. Prof. Mr. B. Wientjes
President Raad van Commissarissen KPMG. Voorzitter van de Taskforce Bouwagenda. Wisselleerstoelhouder Ondernemen en Leiderschap aan de Universiteit Utrecht.

Dr. H.H.F. Wijffels
Hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht. Co-Voorzitter van World Connectors.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up