Wie zijn wij?
CMS is met 1100 partners, 4800 juristen en meer dan 70 vestigingen in ruim 40 landen één van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wij maken graag kennis met enthousiaste studenten. Ben je aan het einde van de bachelorfase van je universitaire rechtenopleiding? Of volg je al een master? Wil je weten of een groot internationaal kantoor bij je past? Dan is het een mooi moment om stage te komen lopen!

Wat heeft CMS jou te bieden?
Tijdens een student-stage bij CMS krijg je een goed beeld van onze dagelijkse praktijk, onze mensen en ons kantoor. In korte tijd leer je de dagelijkse praktijk van onze juristen kennen. Je wordt onderdeel van een sectie en we betrekken je bij zoveel mogelijk zaken. Een stage duurt twee maanden, waarbij je fulltime werkzaam bent. Voor deze stage krijg je een vergoeding van 1500 euro. Ook komt CMS tegemoet in de huisvestingskosten voor studenten die van ver moeten komen.

Stage lopen in de advocatuur
Je maakt deel uit van een praktijkgroep met advocaat-stagiaires, medewerkers en aandeelhouders. We betrekken je bij zoveel mogelijk zaken. Je werkt mee in alle voorkomende juridische vraagstukken.
Daarnaast houd je je bezig met het opzoeken van jurisprudentie en het doornemen van dossiers. Natuurlijk ga je ook mee naar zittingen, cursussen en borrels om zo echt een beeld te krijgen van het werken bij een groot internationaal kantoor.

Stage lopen in het notariaat
Een notariële student-stage bij CMS geeft je een uitgebreid beeld van onze Corporate/M&A en Real Estate & Construction praktijk. Bij ons is het gebruikelijk dat je tijdens je stage op beide notariële praktijkgebieden meedraait. Ook binnen het notariaat geldt dat je meewerkt in alle voorkomende juridische vraagstukken en zoveel als mogelijk wordt betrokken bij de dagelijkse praktijk.

Stage lopen bij de fiscale praktijk
Tijdens een fiscale student-stage bij CMS werk je mee aan de op dat moment lopende trajecten binnen de praktijkgroep Tax. Onze fiscalisten hebben een sterke focus op internationaal belastingrecht, vennootschapsbelasting, loonbelasting en indirecte belastingen. In ons sterk gespecialiseerde team krijg je de kans om mee te werken aan veelal grensoverschrijdende dossiers.

Ben jij te slim om alleen advocaat te zijn?
Kwaliteit is in onze markt een gegeven. Daarom leggen wij de lat hoog en is de selectie streng. Werken bij CMS betekent veel meer dan alleen juridisch inhoudelijk op topniveau actief zijn. Je moet verder kunnen kijken dan je vakgebied groot is en innovatief en internationaal bezig zijn. Het is essentieel dat je je kunt verplaatsen in je cliënt. We kijken niet alleen naar je kennis, maar vooral ook naar je persoonlijkheid, drijfveren en motivatie. Wat je kunt, is een randvoorwaarde, wie je bent is cruciaal. Wij investeren immers veel in je wanneer je bij ons kantoor komt en wij verwachten daarom hetzelfde van jou.

Studeer je Nederlands, Notarieel of Fiscaal recht en wil je kennismaken met CMS tijdens een student-stage? Mail ons dan een korte motivatie, CV en cijferlijst naar onze afdeling Recruitment via recruitment@cms-dsb.com. Bekijk de mogelijkheden via benjijteslim.nl!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up