Voorwoorden

Utrechtse Bedrijvendag 2020

HOOFDSPONSOREN

Remi Boekhorst
h.t. Voorzitter
Bedrijvendagcommissie 2020

‘The Road to Your Future’

In het leven heb jij al een aantal belangrijke afslagen moeten nemen. Zo heb jij een studierichting, een universiteit en wellicht al een master moeten kiezen. Je bent inmiddels al een tijd op weg met het bepalen van jouw route naar een succesvolle carrière. Voor sommigen is de weg hiernaar al geplaveid, terwijl voor anderen de eindbestemming nog onbekend is. In beide gevallen is het goed om stil te staan bij de kansen die op jouw weg liggen naar een mooie toekomst. Tijdens de Utrechtse Bedrijvendag staan jouw dromen en toekomst centraal.

Als rechtenstudent zijn de mogelijkheden oneindig. Zo kun je kiezen voor een carrière in het bedrijfsleven, in de advocatuur of wellicht word je een magistraat. Middels de Utrechtse Bedrijvendag willen wij jou meegeven dat de wereld aan je voeten ligt en dat jij jouw ambities kan waarmaken. De dag begint met een plenaire sessie waar bekende sprekers vertellen welke afslagen zij hebben genomen op hun weg naar een succesvolle carrière. Na de plenaire sessies vervolgen we de dag met workshops van verschillende kantoren, waarna wij de dag afsluiten met een banenmarkt. Dit jaar lanceren wij tevens de Utrechtse Bedrijvendag App. Deze app is gedurende de gehele dag jouw roadmap en voorziet jou van informatie.

Na de Utrechtse Bedrijvendag heb jij op 27 maart 2020 de mogelijkheid om op te schakelen tijdens de Individuele Gesprekkendag in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Tijdens de Individuele Gesprekkendag kun je op een laagdrempelige wijze een-op-een in gesprek gaan met de kantoren die jouw interesse hebben gewekt. Tijdens de gesprekken kun je al je vragen kwijt, persoonlijk kennis maken en ontdekken wat de verschillende kantoren jou te bieden hebben. Ben jij tijdens de Utrechtse Bedrijvendag enthousiast geworden of was jij dat daarvoor al? Stap dan vooral in, ‘Get into gear’ en ontdek jouw mogelijkheden.

Tot slot resteert mij enkel nog met bijzonder grote genoegdoening een dankwoord te richten aan alle sponsoren, het bestuur der JSVU en mijn commissiegenoten. Dankzij jullie onvoorwaardelijke inzet en steun is het mogelijk om deze dagen te organiseren. Door jullie betrokkenheid kunnen rechtenstudenten ontdekken waar hun interesses liggen en waar ze later terecht willen komen. Hiermee helpen jullie de rechtenstudenten op weg naar een mooie toekomst.

Wij kijken ernaar uit om jullie op de Utrechtse Bedrijvendag in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein op 6 maart te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Namens de Utrechtse Bedrijvendagcommissie der JSVU,

Remi Boekhorst – h.t. Voorzitter Bedrijvendagcommissie 2020

Beste deelnemer van de Utrechtse Bedrijvendag 2020,

Je staat aan het begin van de weg. Ga je naar links of naar rechts? Stoppen met jezelf ontwikkelen doe je nooit, maar wat is het eindstation op het gebied van carrière? De Utrechtse Bedrijvendag is er voor jou, als juridische student, om te kijken welk pad jij wilt bewandelen op weg naar die succesvolle carrière. Vergeet niet, elk pad is een pad om te bewandelen en alles is mogelijk. Zoals gezegd, het is beter om je eigen levenspad met kronkels te bewandelen dan het levenspad van een ander.

Tijdens de Utrechtse Bedrijvendag 2020 start jouw zoektocht naar een eventuele stage of toekomstige werkplek. Met het thema ‘The road to your future’ biedt de Utrechtse Bedrijvendag 2020 jou de mogelijkheid om inspiratie op te doen voor de weg die jij na jouw studie wil inslaan. Met meer dan 45 advocatenkantoren, bedrijven en instellingen kan jij erachter komen waar jouw interesses binnen het recht liggen. Ontdek wat kantoren jou kunnen bieden en neem een kijkje in hun dagelijkse werkzaamheden via workshops die zij voor jullie organiseren en de aansluitende banenmarkt.

Heeft een kantoor jouw interesse gewekt tijdens de bedrijvendag? Op vrijdag 27 maart 2020 zal de Individuele Gesprekkendag plaatsvinden. De Individuele Gesprekkendag met één-op-één gesprekken, is een laagdrempelige manier om in contact te komen met het kantoor van jouw dromen. Dit is de uitgelezen kans om aan kantoren te laten zien wat jij voor hen kan betekenen en zij voor jou!

Tot slot, wil ik graag een woord van dank richten tot  de Bedrijvendagcommissie 2020. Zij hebben dit jaar weer grote stappen gezet om de Bedrijvendag naar een nog hoger level te tillen. Met een nieuwe bedrijvendag app, heeft de commissie de professionaliteit gewaarborgd en de toegankelijkheid geoptimaliseerd. Door hun tomeloze inzet de afgelopen paar maanden heeft rechten studerend Utrecht ook dit jaar weer de kans om kennis te maken met potentiële werkgevers op de grootste juridische bedrijvendag van Nederland.

Rest mij nog enkel iedereen veel plezier te wensen tijdens de Utrechtse Bedrijvendag 2020 op 6 maart in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

Met vriendelijke groet,
namens het 52ste Bestuur der JSVU,

Pien Obbes – h.t. Praeses der JSVU

Pien Obbes
h.t. Praeses der JSVU

Ivo Giesen
Hoofd Departement Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht

Welkom op de Utrechtse Bedrijvendag!

Het is mij een eer en genoegen om deze Bedrijvendag-bundel te mogen openen door middel van dit voorwoord. Veel dank dan ook dat ik de gelegenheid daartoe heb gekregen.

Het is immers een grote eer om een heel klein radertje te mogen zijn binnen de enorme organisatie die verantwoordelijk is voor – en schuil gaat achter – een dag als deze. Mijn complimenten aan iedereen die aan het – ongetwijfeld grote – succes van de Utrechtse Bedrijvendag een bijdrage heeft geleverd. Al die studenten die hier vrijwillig tijd en moeite in hebben gestoken, zijn goed bezig (geweest), zeker ook als het om hun eigen “road to the future” gaat, want deze waardevolle ervaring nemen ze natuurlijk mee naar potentiële werkkringen en toekomstige banen.

Het is daarnaast ook een groot genoegen om dit voorwoord te mogen schrijven want “The road to the future” is een prachtig en belangrijk thema voor een Bedrijvendag. Een thema met een positieve “outlook on life”, en gefocust op de eindeloze mogelijkheden die er voor studenten én werkgevers open liggen, hier, vandaag, en (over)morgen. Het is tevens een thema dat studenten gedegen voorbereiden kan en zal op wat – onvermijdelijk – komen gaat en op hetgeen hen nu al te doen staat om al die mogelijkheden straks daadwerkelijk te kunnen gaan benutten en verwezenlijken. Ik ben zeer benieuwd waar dat alles toe gaat leiden.

En nu ik er zo over nadenk, en hiervoor geïnspireerd raak… ik ga zelf misschien ook maar weer eens nadenken over mijn eigen “road to the future”… wie weet…

Ivo Giesen – Hoofd departement Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Comité van Aanbeveling der JSVU

Prof. Mr. Drs. M. de Cock Buning
Vice President Public Policy EMEA bij Netflix.

Prof. Mr. A.F.M. Dorresteijn
Hoogleraar Transnationale aspecten van het ondernemingsrecht aan het Molengraaff Instituut, Universiteit Utrecht.
Adviseur bij AKD.

Prof. mr. A.A. Franken
Hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Utrecht.
Partner bij Franken Zuur Van Kampen Croes Advocaten.

Prof. Mr. I. Giesen
Hoogleraar privaatrecht aan het Molengraaff Instituut, Universiteit Utrecht.
Hoofd Departement Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht.

Prof. Mr. E.H. Hondius
Hoogleraar Burgerlijk recht aan het Molengraaff Instituut, Universiteit Utrecht.
Voorzitter Netherlands Comparative Law Association.
Hoofdredacteur European review of Private Law.

Prof. Mr. C. Kelk
Emeritus hoogleraar Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut, Universiteit Utrecht.

Prof. Dr. Mr. G.G.J. Knoops
Advocaat bij Knoops’ advocaten.
Bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht, Universiteit van Amsterdam.
Visiting professor Internationaal Strafrecht aan Shandong University, China.

Prof. Dr. H.R.B.M. Kummeling
Rector Magnificus Universiteit Utrecht

Mr. J. Mendlik
President rechtbank Midden-Nederland

Drs. E.H.T.M. Nijpels
Voorzitter NL Ingenieurs.
Bestuurslid Dagelijks Bestuur ondernemingsorganisatie VNO-NCW en vele andere functies.
Voormalig Commissaris van de Koningin in Friesland.

Dr. Mr. N.C. Van Oostrum-Streep
Executive manager Law Firm School
Adviseur NautaDutilh N.V.
Plaatsvervangend raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden
Voorzitter RvT ROC Rivor

Mr. M.J. Oudeman
Voorzitter van het College van Bestuur, Universiteit Utrecht.
Voormalig lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Mr. H.A.G. Splinter – van Kan
Oud-Raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden.
Plaatsvervangend-rechter in het Benelux Gerechtshof.

Em. Prof. Mr. B. Wientjes
Pres. Commissaris KPMG
Voorzitter van de Taskforce Bouwagenda
Voorzitter van de Raad van Advies van de SVB (sociale Verzekerings Bank)
Voorzitter van het bestuur van het Rijksmuseumfonds
Lid van de Raad van Advies van het Dordrechts museum.

Dr. H.H.F. Wijffels
Deeltijd-hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’, Utrecht Centrum voor Aarde en Duurzaamheid, Universiteit Utrecht.
Voormalig voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Mr. J.H.C. van Zanen
Burgemeester van Utrecht vanaf 1 januari 2014.
Burgemeester van Amstelveen van 1 juli 2005 tot 1 januari 2014.
Wethouder Utrecht april 1998 tot april 2005.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up