Specialist in het bestuursrecht

De Raad van State heeft twee belangrijke taken. De Afdeling advisering is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Er werken zo’n 625 mensen, onder wie ruim 70 staatsraden en 250 juristen, die veelal als starter zijn begonnen. Als jurist bij de directie Bestuursrechtspraak werk je voor één van de drie juridische kamers:

  • – Ruimtelijke-ordeningskamer
  • – Vreemdelingenkamer
  • – Algemene kamer

Je ondersteunt de leden van de Afdeling bestuursrechtspraak bij hun taak als hoogste bestuursrechter. Je hebt dagelijks te maken met maatschappelijk relevante thema’s zoals milieu, ruimtelijke ordening, vreemdelingenzaken en onderwijs.

Inhoudelijke uitdaging

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak komen jaarlijks gemiddeld 12.000 beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening binnen. Onze juristen zijn verantwoordelijk voor het vooronderzoek. Het werk vraagt juridisch inzicht, analytisch vermogen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Door het volgen van trainingen en cursussen vergroot je je vaardigheid in het logisch en trefzeker formuleren en verbeter je je kennis van het bestuursrecht.

Opleidingstraject voor starters
Werken bij de Raad van State betekent verdieping: zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Als pas afgestudeerd jurist volg je bij de directie Bestuursrechtspraak een opleidingstraject om specialist te worden in het bestuursrecht. Je werkt onder begeleiding van een senior jurist en begint meteen met je eigen zaken. Zo heb je direct invloed op het eindresultaat. Na gemiddeld drie jaar behandel je complexe zaken zelfstandig.

Stage
Jaarlijks bieden we masterstudenten de mogelijkheid om tijdens een korte stage een kijkje te nemen in onze bestuursrechtelijke keuken. Tijdens deze stage leer je ons pas echt kennen. Je doet in deze twee weken hetzelfde werk als een jurist bij Bestuursrechtspraak. Zo leer je in korte tijd veel, door te doen. Je werkzaamheden zijn deels afhankelijk van de juridische kamer waarin je meeloopt. Je wordt tijdens de stage intensief begeleid door een jonge jurist met enkele jaren werkervaring. Hij of zij introduceert je in de wereld van het bestuursrecht.

Kennismaken
Bezoek ons tijdens de bedrijvendagen van juridische faculteitsverenigingen of op een van onze In-Housedagen in mei en november, waar je uitgebreid kennismaakt met de Raad van State.

Meer weten?

Kijk op www.raadvanstate.nl/werkenbij voor meer informatie.

Contact: Judith van Erkelens, medewerker communicatie, via 070 426 4643 of werken@raadvanstate.nl.
Twitter: @RaadvanState
Facebook: RaadvanState
Instagram: RaadvanState

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up