Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2019

BEDRIJVENDAGCOMMISSIE 2019

Pien Obbes
Voorzitter

Laura Pietersen
Secretaris / Penningmeester

Twan Hamers
Commissaris Public Relations

Genia Baardman
Commissaris Programma en Gesprekkendag

Karijn Haasjes
Commissaris Programma en Gesprekkendag

Noah Chenevert
Commissaris Promotie

Najoua Haireche
Commissaris Promotie

NIEUWE COMMISSIE GEZOCHT

De Utrechtse Bedrijvendag wordt jaarlijks voor en door studenten georganiseerd. Dit jaar hadden wij als Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2019 de eer om deze dag te mogen organiseren. Het organiseren van deze dag is een geweldige ervaring, met veel leuke en mooie momenten. Lijkt het jou leuk om van begin tot eind betrokken te zijn bij de organisatie van een leerzaam en groot project? Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van een hechte commissie? Wil jij het stokje van ons overnemen door een plekje te bemachtigen in de Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2020? Geef je dan op door een korte motivatie en je cv te sturen naar bestuur@jsvu.nl.

Houd de ledenmail en de website van de JSVU in de gaten voor de uiterste datum van opgave. Voor deze commissie moet je minimaal in het tweede jaar van je studie zitten.

Waarde lezer,

Negen maanden geleden begon voor ons zevenen een avontuur. We wisten nog niet precies waar het ons naar toe zou leiden maar we gingen vol goede moed aan de slag. Metaforisch gesproken hebben we ingecheckt, geboard en kon onze reis beginnen.

De JSVU organiseert jaarlijks met groot succes de Utrechtse Bedrijvendag: het grootste arbeidsoriëntatie evenement voor (aankomend) juristen van Nederland. Waar deze dag om draait, is dat we jou de mogelijkheid willen bieden het gehele spectrum van de arbeidsmarkt te verkennen, potentiële werkgevers te leren kennen, maar vooral jezelf te laten inspireren. Hier horen dan ook een passend thema en inspirerende sprekers bij.

Verschillende thema’s passeerden in de loop van de tijd de revue. Het door ondergetekende aangedragen ‘UBD, olé olé’ werd tot mijn grote spijt net niet verkozen tot thema van de aankomende editie. Het duurde daarnaast ook echt nog wel even voordat het tot de hele commissie was doorgedrongen dat Koningin Máxima misschien toch nét iets te hoog was gegrepen als plenaire spreker. Tussen alle hectiek door is zelfs het best bewaarde geheim van de universiteit ontrafeld: waar komen de bekertjes uit de koffiemachines toch vandaan?

Uiteindelijk hebben we het antwoord op de vraag naar een geschikt thema gevonden in de vragen die bij iedere student in meer of mindere mate leven. Wat wil ik later? Waar word ik gelukkig van? Wil ik de advocatuur in of toch totaal iets anders? De mogelijkheden zijn oneindig, maar dit maakt de keuze niet direct makkelijker. Misschien juist wel integendeel. Daarom is het zaak je nu al bewust bezig te houden met je toekomst om zo je doelen te bepalen en te bereiken. Wij willen je met deze evenementen dan ook aanmoedigen om op zoek te gaan naar de antwoorden op de vragen die bij jou leven. De Utrechtse Bedrijvendag is het ideale moment om hiermee te starten. Ziedaar het thema: Start Here. Go Anywhere.

Wij geloven in dit thema en gingen er ook naar leven. Go Anywhere namen wij dan soms net iets te letterlijk waardoor de commissie regelmatig door iemand van ons werd vertegenwoordigd in het buitenland. Curaçao, New York, Colombia, Ecuador, Zweden, Singapore, Lissabon, Vietnam, een kleine greep uit de bestemmingen die zijn aangedaan. Ik durf wel te stellen dat wij dit jaar meer frequent flyer miles hebben verzameld en conference calls (lees: niet soepel werkende skype-gesprekken) hebben gehouden dan menig advocaat. Geen locatie was dan ook toepasselijker voor onze commissiefoto dan voor een Boeing 747 in het Aviodrome, waar we op een koude zaterdagochtend hartelijk zijn ontvangen. Bij deze willen we het Aviodrome daar nog net zo hartelijk voor bedanken.

Dit schrijven doet vermoeden dat we onze bestemming bijna hebben bereikt. We hebben de landing ingezet, maar we doen de stoelriemen toch nog even goed vast, want het gaat nog een enerverende laatste periode worden. Terugkijkend en tegelijkertijd al vooruitblikkend, kan ik namens ons allen zeggen dat dit nu al een ontzettend leerzame en waardevolle ervaring is geweest. Ondanks dat wij ons met zijn zevenen ten volle inzetten om twee prachtige evenementen neer te zetten, beseffen wij maar al te goed dat meerdere mensen hier een waardevolle bijdrage aan hebben geleverd. Een groot woord van dank gaat dan ook uit naar het 51ste bestuur van de mooiste studievereniging die Nederland rijk is, en in het bijzonder Nelly Wisse en Robin Venema in hun rol als begeleiders van de commissie, evenals hun voorgangers Anouk van der Veer en Max van Oostrum. Verder willen we Frans Storm bedanken voor zijn uiterst bruikbare adviezen en het bemiddelen met de sprekers. Dank gaat ook uit naar Tjeerd Corjanus voor de grafische vormgeving. Mede dankzij hem hebben we dit jaar voor het eerst deze bedrijvenbundel digitaal kunnen uitgeven. En uiteraard bedanken we alle kantoren, bedrijven en instellingen voor hun deelname aan één of beide dagen.

Vanuit mij persoonlijk wil ik mijn commissiegenoten bedanken voor hun inzet en soms het geven van het nodige tegengas, maar bovenal voor hun gezelligheid.

Ten slotte bedanken we jou als deelnemer. Zonder jou geen Utrechtse Bedrijvendag. We zien je dan ook graag op vrijdag 1 maart, bij de Utrechtse Bedrijvendag 2019 en op vrijdag 29 maart bij de Individuele Gesprekkendag 2019. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze dagen een groot succes worden!

Mede namens de Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2019,

Twan Hamers
Commissaris Public Relations van de Utrechtse Bedrijvendagcommissie 2019

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up